Wat zijn voorkeuren in voer?

Je hond en kat naar zijn smaak (reuk) voorkeur vragen gaat niet,
daarom zijn wij flexibel

Welby kattenbrokken kattenvoer

Net als wij zelf hebben honden en katten een voorkeur in voer. Ook zij proeven het verschil tussen een goedkoop voer, en een brok met echt verse ingrediënten bereid. Met name ruiken ze het verschil. Zeker als het voer langer staat, is het verschil bij op smaak gebrachte brokken merkbaar.

De reuk zintuigen zijn bij honden en katten veel beter ontwikkeld dan bij de mens. Beide kunnen eiwitten en hun herkomst ruiken. Zo weten ze welk soort vlees of beter welke eiwitten ze eten. Belangrijk voor hen om de juiste diversiteit aan eiwitten binnen te krijgen. Juist daarom vinden we het gebruiken van verse ingrediënten zo belangrijk.

Wat maakt Welby voer beter?

welby gezonde voer-energie smaak gezonde dieet graanvrij

Gezondheid

Door gebruik te maken van een uniek freshtrusion manier van bewerken, behouden we de oorspronkelijke eiwitten van onze ingrediënten

welby gezonde voer-energie smaak gezonde dieet graanvrij

Smaak & Geur

Verse ingrediënten bepalen de intense smaak en geur door de hele brok

welby gezonde voer-energie smaak gezonde dieet graanvrij

Energiek

Door gebruik van verse ingrediënten en natuurlijke bronnen zit in de brokken meer energie en kun je tussen de 10% -30% minder voeren

Gebalanceerd

Alle ingrediënten zijn precies afgepast voor een optimale en volledige voeding. Met onze bijzondere smaken versterken we de gezondheid en verminderen we klachten

Welby levert de hoogste kwaliteit voer

Gezond honden- en kattenvoer bestaat uit voldoende dierlijke eiwitten, aangevuld met de juiste vetten, vitaminen & mineralen en gezonde vezels. Om te kunnen beoordelen wat goed voer is, moet je er een studie van maken. Wij hebben deze kennis opgedaan door samen te werken met de meest vooruitstrevende diervoerproducent uit Europa.

Zelfs voor professionals is het vaak moeilijk te bepalen wat leveranciers precies in hun voer stoppen. Vaak staat in de bronvermelding niet meer dan dierlijke bijproducten. Is dit kwaliteitsvlees met de gezonde eiwitten die uw hond of kat nodig heeft? Een simpele rekensom laat zien dat bij een kiloprijs van minder dan 3 euro dit onmogelijk is. Het is waarschijnlijker dat men gebruikmaakt van reststromen, die goedkoper in te kopen zijn, in combinatie met smaak- en geurversterkers die het voor uw huisdier aantrekkelijk maken.

Wij voeren graag een ander beleid. En uw hond of kat zullen zorgen voor het bewijs. Bij honden merkt u direct het verschil. Na een test met 16 verschillende honden en eigenaren hebben we een 100% score op betere smaak. Alle honden die het voer hebben gekregen, eten het voer liever dan het oude voer. Sommige eigenaren gebruiken Welby brokjes zelfs als een snoepje voor beloning.

We hebben natuurlijk ook een paar leerpunten. Die zitten bij onze 8 testkatten hebben we 1 kat die gebruikmaakt van speciaalvoer van de dierenarts. Bij deze kat slaat ons voer niet aan. De tweede is een grote Maine Coon die slikt de brokken in zijn geheel door. Dit bevorderd de spijsvertering ook niet echt. Dus voor katten zijn er nog een paar vragen te beantwoorden.

Een tweede opvallend verschil zien we bij de dieren die minimaal een week lang Welby voer eten. De dieren zijn zichtbaar vrolijker en actiever. Zou dit liggen aan de betere gebalanceerde voeding die ze binnen krijgen? Voor onze fans reden genoeg om het iedereen te laten weten, beter voer zorgt voor een beter leven.

Katten zijn kieskeuriger en houden meer vast aan hun routines dan honden. Voor een kat gaat eten, heeft hij tijd nodig om het nieuwe voer te verkennen. Zeker als je lang hetzelfde voer hebt gegeven en overgaat van smaak, is het van belang rekening te houden met 2 weken overgangsperiode waarbij je langzaam het voer aanpast. Wat wel opvalt is dat ook katten meteen beginnen met eten zodra het in het bakje gedaan wordt. Bovendien lijken ze speelser te worden. Wat in lijn ligt met onze bedoeling met Welby: bijdragen aan de gezondheid en meer positieve energie.

Tegelijkertijd hebben we enkele probleemkatten in de onderzoeksgroep die nu speciaal voer eten wat voorgeschreven wordt door de dierenarts. Waar bij honden het spijsverteringsprobleem nog minder werd, duurt het bij katten langer voor het verschil zichtbaar wordt. Eigenaren van katten worden daarmee iets langer op de proef gesteld.

Belangrijke componenten in honden en kattenvoer

dierlijk eiwit in hondenvoer en kattenvoer

Eiwit

Een hond en kat hebben veel behoefte aan natuurlijke eiwitten, die afkomstig zijn van rauw vlees. Dit is nodig voor:

  • Onderhoud en groei van het lichaam;
  • Aanmaak en vernieuwing van organen en weefsels;
  • Aanmaak van melk, enzymen en andere belangrijke bouwstoffen;
  • Bestrijding van bacteriën en virussen;
  • Het versturen van signalen van het ene naar het andere orgaan (hormonen).

Kortom waarschijnlijk de belangrijkste component om voldoende in het voer te hebben. De goede eiwitten voor een carnivoor komen natuurlijk uit vers vlees en vis

gezonde vetten en olie in hondenvoer en kattenvoer

Vetten

Vetten en oliën zijn belangrijk voor een goede energiehuishouding. Vetten worden gebruik voor de verbranding wat je terugziet in:

  • Beweging, energie voor de spieren
  • Temperatuur, honden zijn net als mensen warmbloedig
  • Organen, voor hun individuele functie
  • Gezonde huid en haren (glanzende vacht)

Of er voldoende vetten en oliën zitten in de brok. Dat zie je dus terug in de activiteit van de hond.

Crude Ash as

As

Crude Ash, in het Nederlands as genoemd. Dit zijn aanwezige mineralen die niet direct verband houden met de verbranding. Ze blijven letterlijk over als je alle brandstoffen weg zou halen.

Het zijn de mineralen die nodig zijn voor de groei en het onderhoud van het lichaam. Vooral voor jonge en oude dieren en dieren met nierproblemen, in de groei of bij botontkalking kan het belangrijk zijn om in de gaten te houden. De mineralen zijn terug te vinden in diverse voedingscomponenten en kunnen aangevuld worden voor specifieke gezondheidsvraagstukken die bijvoorbeeld horen bij ouderdom of groei.

Vezels hondenvoer kattenvoer

Vezels

Vezels komen voort uit plantencellen. Er is veel over te doen, omdat dit niet in een natuurlijk dieet van een carnivoor voor zou komen. Door de lange tijd dat honden en katten al onder de mensen leven, zie je dat hun spijsvertering en de daarin aanwezige bacteriën zich steeds meer hebben aangepast op ons voedingspatroon. Er is wetenschappelijk vastgesteld dat wilde honden- en kattensoorten een andere darmflora kennen dan de huisdieren.

Een balans tussen vlees, vis en  groente & fruit voor vezels en vitaminen is belangrijk. In een goede dosering van vezels voorkomt het harde ontlasting of juist diarree.

Winkelwagen
Scroll naar boven