Veelgestelde vragen

Met ons hondenvoer en kattenvoer van 2 kg heeft u een smaakgarantie. 2 kg is voldoende om uw hond of kat de ruimte te laten wennen en de juiste smaak van het voer te testen. Mocht de eerste keuze van de smaak van het voer niet bevallen dan ruilen we de rest gratis tegen een ander smaak om.

Om het verschil te maken voor alle huisdieren in Nederland, moeten we ervoor zorgen dat de prijs van het voer geen belemmering is om het te kopen. De prijs ontstaat door twee componenten: 

  • Ingredienten van het voer, verse ingrediënten zijn duurder, maar ook beter. Ons voer heeft een 10 tot 30 % hogere voedingswaarde, waardoor je minder hoeft te geven. Dit bespaard de kosten ruimschoots.
  • Logistieke keten, het transport kun je met minder voeren niet oplossen, dus leveren we direct. U kunt rechtstreeks bij ons inkopen, doordat er minder bedrijven aan hoeven te verdienen. Ook hoeft u hierdoor niet zelf naar de winkel hoeft te rijden. Boven de 15 euro is bezorging ondanks het gewicht zelfs gratis.

Het verschil kunnen we niet verklaren vanuit de ingredienten. Onze prijs is gebaseerd op de gemaakte kosten van productie en levering. We hebben geen extra tussenhandel die betaald moet worden. Daarnaast zorgt een abonnementsvorm ervoor dat we weinig extra voorraad aan hoeven te houden, wat tevens kosten bespaard. Hierdoor hebben we een eerlijke prijs, zowel voor u als voor onze leveranciers.

Via 1-voor-1 deal willen we u hiervoor graag bedanken. Bij de volgende bestelling krijgt € 5 euro korting op een 12 kilo verpakking, voor iedere 2 kg verpakking die vrienden kopen.

Ja, natuurlijk mag je onze producten aanbevelen. Omdat we geloven dat we zonder tussenhandel een betere relatie op kunnen bouwen, belonen we je op dezelfde wijze als iedereen die ons helpt in de promotie. Wij geven ons geld liever uit aan onze fans dan aan een reclame. Dus krijgt ook u 1% van de gemaakte omzet in de vorm van korting op iedere aanschaf. 

Er is een uitzondering, als u wilt bijdragen als distriebutiepunt. Wij werken actief samen met honden en Poezenkenners om het voer op een gezonde wijze aan de dieren te geven. Wilt u ons hierbij helpen, dan komen we graag in contact.

Contact met ons opnemen zodat we een retourlabel kunnen sturen. En wij sturen u meteen de juiste brok op.

Er zijn slechts enkele producenten die dezelfde kwaliteit kunnen leveren als wij.Deze merken kunt u op dit moment niet in de supermarkt of de grootwinkelbedrijven kopen. 

Maar onze unieke smaak komt doordat het productieproces gebaseerd is op  Freshtrusion. Dit is een door onze partner ontwikkeld  slow cooking-proces. Voor de grote leveranciers kost dit te veel geld. Voor veel fabrikanten die vooral goedkoop voer leveren is dit niet voldoende interessant.

Voor uw hond en kat is het eigenlijk beter en soms zelfs noodzakelijk.

Prijzen vergelijken is soms niet makkelijk. Er zijn een paar dingen waar u rekening mee moet houden om een eerlijk vergelijk te maken. Reken het bedrag altijd terug naar de kiloprijs, vergelijk de hoeveelheid voer die uw hond of kat nodig heeft en bekijk of u nog aanvullende voedingsmiddelen moet geven zoals vitaminen, dentalsticks etc. 

Bij ons voer is geen aanvulling nodig. Uiteraard is het leuk om soms een hondensnoepje of bot te geven. Hiervoor hebben we daarom ook een extra aantrekkelijk product in ons assortiment. Maar dit is niet nodig.

Wil je meer met ons samenwerken? We zijn altijd op zoek naar mensen die het leuk vinden om andere eigenaren te helpen met advies over gezonde producten voor hun lievelingsdier. Laat je gegevens achter en we nemen graag contact met u op.

Graanvrij hondenvoer en kattenvoer zijn op dit moment helemaal in. Althans bij een groep honden en kattenbezitters. Er zijn hiervoor twee redenen aan te wijzen:

  • Er is meer aandacht voor, dus worden meer klachten herkent en voorkomen
  • Ook niet terechte klachten worden opgelost doordat men ander voer gaat gebruiken

De eerste reden is dus volkomen terecht. Er zijn honden en katten die daadwerkelijk last hebben van een overgevoeligheid voor graanproducten. Dit kan samenhangen met een gluten allergie, maar dat hoeft niet.

Er zijn heel veel verschillende soorten granen. In hondenvoer zit meestal tarwe. En in tarwe zitten gluten.

Gluten zijn natuurlijke eiwitten in tarwe aanwezig. Dit eiwit verbindt zich met elkaar tijdens het verwerkingsproces, zodat er een goede consistentie ontstaat van stevigheid en flexibiliteit. Het bekendste voorbeeld hiervan is brood. De eiwitten uit de tarwe houdt het brood aan elkaar en stevig.

Dit voordeel is meteen de reden waarom het vaak toegevoegd wordt aan honden en kattenbrokken. De brokken worden hiermee stevig en bij elkaar gehouden.

Heb je nu een glutenallergie of intollerantie, dan raken je darmen ontregeld. Je eigen immuunsysteem gaat zich afzetten tegen het eiwit, waardoor en darmvlokken ontstaan. Deze darmvlokken blokkeren een goede opname van het voedsel.

Deze ziekte is moeilijk vast te stellen omdat je daadwerkelijk de vlokken in een stuk darm moet vaststellen. Daardoor wordt maar in een beperkt aantal gevallen echt vastgesteld dat het om glutenallergie gaat.

Heel vaak wordt de conclusie getrokken omdat men overstapt op een voer zonder graan. En dan stoppen de problemen, dus is de conclusie glutenallergie.

Tarwesoorten met gluten
De belangrijkste graansoorten waar gluten in zitten

  • Tarwe
  • Gerst
  • Rogge

Andere graansoorten zonder gluten die veel gebruikt worden in voer zijn rijst en mais. De andere problemen zijn hierbij echter niet opgelost.

Klachten verdwijnen omdat met van een goedkoop voer overstapt naar een duurder merk.

Graan is een goedkoop ingrediënt, net als mais en rijst. Dit maakt het een interessant product om te gebruiken in een hondenbrok. Zeker in combinatie met de goede bindende eigenschappen.

Op papier komt graan daarmee al gauw als beste uit de bus. Dus veel fabrikanten die aan de onderkant van de markt opereren maken erop graag gebruik van. Ze kunnen op papier een goede verhouding van eiwit, vet en vezels laten zien, terwijl het gaat om plantaardige stoffen en geen dierlijk materiaal.

Als mensen overstappen kiezen ze vaak voor een duurder product waardoor ook in de verhoudingen van plantaardig en dierlijk materiaal een verschuiving plaatsvindt. En hier zit vaak de belangrijkste oorzaak van het probleem.

Goedkope merken moeten bezuinigen op de hoeveelheid dierlijke ingrediënten. Je ziet dan ook vaak alleen staan dierlijke bijproducten, of hoogwaardig graan. In de praktijk kun je er niet altijd achterhalen wat daarmee bedoeld wordt. Nog wat er echt inzit. Veel problemen komen voort uit een gebrek aan dierlijke eiwitten en vetten. Een hond en kat hebben van nature behoefte aan een gebalanceerd dieet. Alleen vlees is niet goed, maar te weinig zeker ook niet.

Daarnaast is het aantal toevoegingen aan de brokken maar ook van de dieren die verwerkt zijn in de brok van belang. Sommige fabrikanten verwerken afvalvlees tot diervoeding. Hierin zitten allerlei reststromen die aan andere kwaliteitsklassen voldoen dan wij zelf zouden accepteren.

Door te kiezen voor duurdere producten, worden vaak ook de ingrediënten beter. Heel veel problemen worden daarmee juist opgelost. Dus ook het graanprobleem. Graanvrij op zichzelf is niet de oplossing. Maar omdat de duurdere merken er een speerpunt van hebben gemaakt, is het wel een belangrijke indicator geworden.

Winkelwagen
Scroll naar boven